DET BEHØVER DU
Det er ikke bare en hurtig ret at lave – opvasken bliver også overkommelig. Hjemme hos os kalder vi det mandagsmad.
75 g mager bacon i tern
2 dl brødkrummer af daggammelt brød
300 g blomkål i buketter
300 g broccoli i buketter
400 g pasta – gerne conchiglie (“konkylie”)
2 spsk olivenolie
3 fed hvidløg
evt. lidt finthakket rød chili
SÅDAN SKAL DU GØRE
Bring en stor gryde letsaltet vand i kog. Steg imens baconen for jævn varme på en stor slip-letpande til den er pænt brun. Læg den på køkkenrulle. Tør panden af og rist brødkrummerne til de også har taget lidt farve.
Kog broccoli- og blomkålsbuketter i 2 min. Læg dem i et dørslag og kog pastaen i det samme vand. Kom hvidløg, evt. chili og olivenolie på panden og varm det op for svag varme i 3 min. Tilsæt broccoli og blomkål og varm det igennem, vend baconen i. Når pastaen er kogt hældes den i et dørslaget og vendes derefter straks med kål og bacon. Tilsæt lidt kogevand hvis retten virker for tør. Drys med brødkrummerne og server straks.
Grønsager per person: ca. 150 g