Porrer med tranebær og kartoffelmos

KILDE: Lars Sonne-Hansen - Suhrs Husholdningsskole

DET BEHØVER DU

Porrer og kartofler er som skabt for hinanden selv om de oprindeligt stammer fra hhv Sydamerika og et sted i Asien. Saft og kraft fra porren og det sarte og milde fra kartoflen. De smukt røde tranebær bryder med rettens lyse farver og tilfører retten en forfriskende sursød dimension.

Tilbehør/Middagsret
1 1/2 kg kartofler
4-6 porrer
1 1/2 spsk olivenolie
Blade fra 4 kviste timian
1 bdt. hakket persille
3 dl letmælk
1 portion tranebærkompot
2 spsk frisk revet parmesanost

SÅDAN SKAL DU GØRE

Kog kartoflerne møre i vand uden salt. Rens porrerne og skær dem i lange skrå skiver. Sauter dem i olivenolien med timian for høj varme i et par minutter. Skru ned, læg låg på og damp porrerne møre i deres egen saft, ca. 10 min. Tilsæt tranebærkopotten og varm igennem. Kom porrer og tranebær i et dybt fad og hold dem varme.

Kog den hakkede persille op med mælken. Hæld vandet fra kartoflerne og mos dem med persillemælken. Smag til parmesanost, salt og peber og fordel den lysegrønne mos over porrerne.
Server Porrer med tranebær og kartoffelmos som tilbehør til f.eks ovnstegt kylling med sesamfrø, eller spis den som en let grøn ret.

Suhrs Højskole

Suhrs er Danmarks eneste fagspecialiserede Højskole indenfor mad. Vi bygger videre på vores erfaringer og traditioner fra tiden som Suhrs Husholdningsskole, og udbyder nu både lange og korte højskolekurser, laver events, teambuilding og foredrag om mad og gastronomi m.m. Læs mere her. //Suhrs.dk