Poussiner og grønt i balsamico

KILDE: Lars Sonne-Hansen, Suhrs Husholdningsskole

DET BEHØVER DU

En dejlig mættende sensommerret, hvis man er til mørt kød og smeltende bløde grønsager. Grønsagerne kan varieres, fx kan artiskokker og græskar erstattes af auberginer og courgetter. Men spar ikke på de bagte hvidløgsfed, de klæder alt lyst fjerkræ.

2 poussiner delt i halve

marinade:
1 dl balsamicoeddike
3 spsk olivenolie
ca. 12 salvieblade
ca. 12 rosmarinnåle
1 fed hakket hvidløg
2 finthakkede skalotteløg
1 fintsnittet rød chili

2 løg i halve (på tværs)
2 hele hvidløg hvor toppen blot er skåret af.
3-400 g græskar skrællet og skåret i både på langs, dernæst delt i ca. 10 cm stykker
1 lille blomkål delt i store buketter
4 artiskokker delt i kvarte (fjern skægget)

SÅDAN SKAL DU GØRE

Bland alle ingredienser til marinaden. Tag 2 spsk fra og kom resten i en pose. Kom pousinnerne i posen og luk den godt. Ryst den og læg den i køleskabet i mindst 4 timer eller gerne natten over.
Tænd ovnen på 200 grader. Fordel grønsagerne i en bradepande, hæld ca. 1 dl vand ved og drys med lidt salt og peber. Dæk bradepanden med en bageplade eller med stanniol og sæt fadet i ovnen i 15 min. Tag låget af og placer poussinerne på en bagerist over grønsagerne. Skindsiden skal være nedad – gem marinaden. Steg ca. 20 min. Vend poussinerne og pensl skindsiden med lidt af marinaden. Stil fadet i ovnen igen og steg yderligere 15 min. Server med brød og en frisk grøn salat.

Grønsager pr. person: ca. 350 g

Suhrs Højskole

Suhrs er Danmarks eneste fagspecialiserede Højskole indenfor mad. Vi bygger videre på vores erfaringer og traditioner fra tiden som Suhrs Husholdningsskole, og udbyder nu både lange og korte højskolekurser, laver events, teambuilding og foredrag om mad og gastronomi m.m. Læs mere her. //Suhrs.dk