DET BEHØVER DU
Vegetarens svar på lam i kål – og meget flottere på grund af den overvejende violette farve og de grønne ærter. Som altid med rødkål er der både sødt og surt i denne ret.
Middagsret
250 g tørrede kikærter
Urter til kogning, f.eks bladselleri, laurbærblad og timian
1 lille fintsnittet rødkål
3 dl bouillon
40 g smør
4 spsk mild vineddike, f.eks sherry
1 tsk kommen
1 dl frosne ribs
Lidt sukker
1/2 kg fine frosne grønne ærter
SÅDAN SKAL DU GØRE
Udblød kikærterne i mindst 8 timer og kog dem i rigelig letsaltet vand med urter ved svag varme i mindst et par timer, gerne op til 4 timer.
Snit rødkålen fint. Varm bouillon, smør, vineddike, kommen og groftkværnet peber op til kogepunktet, tilsæt rødkålen og bring den i kog. Dæmp varmen og kog en halv time eller til kålen er helt mør.
Tilsæt de kogte kikærter, og ribs og sukker og varm igennem. Kom ærter i og smag til med salt og peber.
Server med groft brød.