Råkost af kål

DET BEHØVER DU

Rest af hvidkål, rødkål, spidskål, broccoli og blomkål kan bruges

Hvis man har et halvt kålhoved eller en halv stok broccoli eller blomkål liggende i køleskabet kan det blive til en lækker råkost. Stokken af en broccoli kan fint snittes meget fint i skiver eller skæres i små tern, koges i 1 min og afkøles straks i koldt vand.

Råkost:

400 g kål (hvidkål, rødkål, spidskål, broccoli, blomkål)

2 små gulerødder

2 spsk fint hakket løg

Evt. 1 æbler i tern eller 1 appelsin i tern

 

Dressing:

2 spsk olivenolie

1 spsk balsamicoeddike

1 tsk sennep

Smag til med salt, peber og evt. sukker

SÅDAN SKAL DU GØRE

Snit kålen fint eller riv den. Og riv gulerødderne.  Bland grønsagerne. Pisk dressingen sammen og vend det hele sammen. Smag til.

 

Tip: Passer godt med hjemmelavet sharwarma og tyrkisk børd eller durum.

Tip:

Hvis råkosten skal være mere fyldig kan du tilsætte kidney bønner fra en dåse.

I princippet kan  denne råkost laves af alle grønsager.

 

Tip:

Stokken af broccoli kan skæret i supertynde skiver eller i fine tern. Kog dem i spilkogende vand 1 min. og hæld dem over i en skål med koldt vand. På den måde opnår du at de bevarer sprødheden.

Suhrs Højskole

Suhrs er Danmarks eneste fagspecialiserede Højskole indenfor mad. Vi bygger videre på vores erfaringer og traditioner fra tiden som Suhrs Husholdningsskole, og udbyder nu både lange og korte højskolekurser, laver events, teambuilding og foredrag om mad og gastronomi m.m. Læs mere her. //Suhrs.dk