DET BEHØVER DU
1 l grønsagsbouillon
1 spsk olivenolie
1 spsk smør
1 løg i små tern
1 fed fintsnittet hvidløg
300 g italienske risottoris
250 g jordbær i kvarte
2 1/2 dl hvidvin – gerne frascatti
1 dl piskefløde
SÅDAN SKAL DU GØRE
Varm grønsagsbouillonen op til kogepunktet.
Varm olien i en anden gryde og sautér løg og hvidløg til det er klart.
Tilsæt ris og sautér under omrøring til risene er klare i kanten.
Tilsæt hvidvinen og lad risen opsuge den under konstant omrøring.
Vend 200 g af jordbærene i og tilsæt den varme bouillon af flere omgange efterhånden som risene opsuger den. Rør med jævne mellemrum.
Risottoen er færdig, når risene er “al dente”, og risottoen har fået en blød og cremet konsistens.
Rør fløden i og anret med de sidste jordbær og server som “Primi”
TIPS
Du kan fint selv koge en grønsagsbouillon af, hvad du nu har – fx persillestilke, blade fra bladselleri, ender af gulerødder, en porre …
Billedet stammer fra en portion jordbærrisotto fremstillet af 2 kg ris på vandrehjemmet i Ferrara. Den smagte langt bedre end den måske lige ser ud til!