DET BEHØVER DU
RISOTTO MED SVAMPE
4 PERSONER
TILBEREDNINGSTID: CA. 55 MIN.
ARBEJDSTID: CA. 15 MIN.
100 g friske kantareller eller friske champignon eller 25 g tørrede skovsvampe
3 fed hvidløg
2 spsk olie
2 dl Arborio ris (»Risottoris«) eller grødris (180 g)
3 dl hvidvin
3 dl bouillon eller vand
2 tsk groft salt
25 g revet parmesanost
SÅDAN SKAL DU GØRE
Rens friske svampe eller skyl tørrede svampe. Pil og knus
hvidløg. Sautér det i olie.Tilsæt ris og svampe.Tilsæt hvidvin
og derefter bouillon eller vand og salt. Lad det småkoge
under låg ca. 40 min. Rør jævnligt over hele grydens bund.
Tilsæt til sidst revet parmesanost og smag til med salt.
TILBEHØR Fx »Grøn salat« (s. 378).
RISOTTO MED ASPARGES Erstat svampe med 200 g asparges
og erstat hvidløg med skalotteløg. Asparges, udskåret i
mindre stykker, tilsættes først, når risottoen er næsten færdig.
Kog dem med i risottoen de sidste ca. 5 min. Hvide
asparges skal først skrælles (s.110).