Rosenkålpure med rugbrødschips

DET BEHØVER DU

Rosenkålpure, serveret med sprøde rugbrødschips

500 g rosenkål

25 g smør eller ½ dl olivenolie

1 dl fintsnittet bredbladet persille

½ fed hvidløg

evt lidt hård revet ost (gerne parmesan eller pecorino)



Rugbrødschips

tørt rugbrød (ikke skiveskåret)

lidt rapsolie




SÅDAN SKAL DU GØRE

Kog rosenkålene helt møre i rigelig letsaltet vand uden låg (så får kålen en flot grøn farve).

Hæld kogevandet fra og gem det. Purer rosenkålen med stavblender eller i foodprocessor med fedtstof. Juster konsistens med kogevand. Vend persille, hvidløg og evt hård revet ost i og smag til med salt og peber.

Skær rugbrøddet i papirs tynde skiver på en pålægsmaskine eller med en skarp kniv. Det gør ikke noget, hvis skiverne bliver lidt ureelle. Pensl dem med rapsolie og bag dem 15 min i ovn ved 150 grader eller til de er sprøde og brune (varm luft).

 

Server rugbrødschipsne med rosenkålpureen. Velbekomme.

Er der en rest kan pureen bruges kold som dip eller fyld i sandwich eller varm som tilbehør til fx fisk. 

Suhrs Højskole

Suhrs er Danmarks eneste fagspecialiserede Højskole indenfor mad. Vi bygger videre på vores erfaringer og traditioner fra tiden som Suhrs Husholdningsskole, og udbyder nu både lange og korte højskolekurser, laver events, teambuilding og foredrag om mad og gastronomi m.m. Læs mere her. //Suhrs.dk