DET BEHØVER DU
Rosenkålpure, serveret med sprøde rugbrødschips
500 g rosenkål
25 g smør eller ½ dl olivenolie
1 dl fintsnittet bredbladet persille
½ fed hvidløg
evt lidt hård revet ost (gerne parmesan eller pecorino)
Rugbrødschips
tørt rugbrød (ikke skiveskåret)
lidt rapsolie
SÅDAN SKAL DU GØRE
Kog rosenkålene helt møre i rigelig letsaltet vand uden låg (så får kålen en flot grøn farve).
Hæld kogevandet fra og gem det. Purer rosenkålen med stavblender eller i foodprocessor med fedtstof. Juster konsistens med kogevand. Vend persille, hvidløg og evt hård revet ost i og smag til med salt og peber.
Skær rugbrøddet i papirs tynde skiver på en pålægsmaskine eller med en skarp kniv. Det gør ikke noget, hvis skiverne bliver lidt ureelle. Pensl dem med rapsolie og bag dem 15 min i ovn ved 150 grader eller til de er sprøde og brune (varm luft).
Server rugbrødschipsne med rosenkålpureen. Velbekomme.
Er der en rest kan pureen bruges kold som dip eller fyld i sandwich eller varm som tilbehør til fx fisk.