DET BEHØVER DU
250 g tørrede kikærter
1 laurbærblad
1 løg
2 spsk olivenolie
1 rødløg i små tern
2 fed hakket hvidløg
2 spsk hakket frisk ingefær
100 g lyse søde, tørrede abrikoser i strimler
fintrevet skal og saft af 1 usprøjtet citron
1 tsk Harrisa fra tube eller anden chilipasta
2 spsk snittede friske korianderblade
SÅDAN SKAL DU GØRE
Udblød kikærterne i rigelig vand natten over eller mindst 8 timer. Kog kikærterne i friskt letsaltet vand med et laurbærblad og et løg, til de er helt møre, ca. 50 min. Hæld vandet fra.
Varm olivenolien i en gryde og sautér løget 5 min., uden at det tager farve. Tilsæt hvidløg, ingefær, abrikoser, citronskal og -saft og Harrisa og varm det igennem. Vend kikærterne i og varm også dem igennem. Hæld de lune kikærter i en skål og bland med frisk koriander og server straks.
Salaten kan dog også spises kold.
Tips:
Kan man ikke få Harrisa, kan man bruge 1/2 frisk, hakket chili og 1/4 tsk knust spidskommen blandet med lidt olie.
Grønsager per person: ca. 175 g