Sol over lammefjorden (gulerodssuppe)

KILDE: Lars Sonne-Hansen - Suhrs Husholdningsskole

DET BEHØVER DU

Til 4 personer

1/2 kg gulerødder i tykke skiver
2 løg i tykke skiver
25 g smør
ca. 1 l hønsebouillon
blade fra 3 kviste timian
2 spsk ris
1 spsk citronsaft
1 spsk ingefærsaft (pres 2 spsk revet ingefær mellem 2 skeer)

SÅDAN SKAL DU GØRE

Sauter løg og gulerødder i smør ved jævn varme i 10 min. Krydr med salt, peber og timian.
Kom bouillon og ris ved og lad det koge i ca. 20 min, indtil grønsagerne er møre.
Blend suppen i en blender eller foodprocessor og hæld den tilbage i gryden. Smag til med citronsaft, ingefærsaft, salt og peber. Spis brød til.

Tips
Server fx en hot rød salsa til: 1 finthakket rød chili, 1 finthakket rødløg, saften af en lime og hakket frisk koriander.

Suhrs Højskole

Suhrs er Danmarks eneste fagspecialiserede Højskole indenfor mad. Vi bygger videre på vores erfaringer og traditioner fra tiden som Suhrs Husholdningsskole, og udbyder nu både lange og korte højskolekurser, laver events, teambuilding og foredrag om mad og gastronomi m.m. Læs mere her. //Suhrs.dk