DET BEHØVER DU
Rygeost og pære klæÂ´r hinanden på forunderlig vis, blomkålen tilfører ekstra sprødhed og en mild bitterhed. Spis salaten til stegt fisk, kylling eller en kotelet, gerne med nye udenlandske kartofler til.
200 g skyllet nippet ny spinat
1 stor eller 2 mindre pærer i tern (250 g)
1/2 lille blomkål i små buketter
1 bdt. klippet purløg
Dressing
100 g mager rygeost
1 spsk olie
saft af 1/2 citron
SÅDAN SKAL DU GØRE
Dup spinaten tør fx i et viskestykke og fordel den på et stort fad. Rør dressingen sammen, tilsæt 2 spsk vand og smag til med salt og peber. Bland pære og blomkål i dressingen og fordel det over spinaten. Drys med purløg.
Tips:
Er der ikke ny dansk spinat, kan salaten laves med tynde strimler af den grovere italienske spinat.
Grønsager per person: ca. 150 g