Spinatsalat med pære og rygeost

KILDE: Lars Sonne-Hansen - Suhrs Husholdningsskole

DET BEHØVER DU

Rygeost og pære klæ´r hinanden på forunderlig vis, blomkålen tilfører ekstra sprødhed og en mild bitterhed. Spis salaten til stegt fisk, kylling eller en kotelet, gerne med nye udenlandske kartofler til.

200 g skyllet nippet ny spinat
1 stor eller 2 mindre pærer i tern (250 g)
1/2 lille blomkål i små buketter
1 bdt. klippet purløg
Dressing
100 g mager rygeost
1 spsk olie
saft af 1/2 citron

SÅDAN SKAL DU GØRE

Dup spinaten tør fx i et viskestykke og fordel den på et stort fad. Rør dressingen sammen, tilsæt 2 spsk vand og smag til med salt og peber. Bland pære og blomkål i dressingen og fordel det over spinaten. Drys med purløg.

Tips:
Er der ikke ny dansk spinat, kan salaten laves med tynde strimler af den grovere italienske spinat.
Grønsager per person: ca. 150 g

Suhrs Højskole

Suhrs er Danmarks eneste fagspecialiserede Højskole indenfor mad. Vi bygger videre på vores erfaringer og traditioner fra tiden som Suhrs Husholdningsskole, og udbyder nu både lange og korte højskolekurser, laver events, teambuilding og foredrag om mad og gastronomi m.m. Læs mere her. //Suhrs.dk