Suhrs sommerburger

DET BEHØVER DU

Succesburgeren fra Folkemødet på Bornholm – der fik ros af både Marianne Jelved og Magnus Heunicke – var så stort et hit at køen konstant var over fem meter lang. Friskekrydderurter, brændenældebolle, lammekød og myntesalt. Det er uden tvivl året bedste sommer burger!

Opskrifterne er til 4 personer, men du kan nok regne med at der bliver lidt sennepsmayo og noget rabarberketchup til overs til resten af sommeren. Af praktiske årsager er opskriften på burgerbolleder til 10 portioner, men de kan udemærket fryses ned og bruges senere.

Hamburgere:

Arbejdstid: 30 min. Forberedelse: 12 timer

Ingredienser:

•        600 g Hakket lammekød

•        3 tsk groft salt

•        25 g frisk mynta

•        Sortpeber

Burgerboller (10 st):

Arbetstid: 30 min + 30 min. Forberedelse: 12 timer + 45-60 min.

Det her er en koldhævet dej hvilket betyder at den skal have mulighed at stå minst 12 timer i køleskab eller lign.

Ingredienser:

•        25 g gær

•        750 g mel

•        3 â…• dl vand

•        12 g salt

•        75 g blancherede brændenælder, (hakkede)

SÅDAN SKAL DU GØRE

Hamburgere:

Instruktioner:

•        Del kødet i 4 lige store portioner og form til bøffer. Ca. 1 cm tykke

•        Hak mynten groft, og blend den i en blender sammen med saltet, til saltet bliver grønt. Hæld myntesaltet ud på en bradepande og lad det tørre over natten.

•        Gril (eller steg) hamburgerne og smag til med myntasalt og sortpeber.

â—‹   Den indre temperatur på kødet skal være skal være 58-62 C, hvis bøffen skal serveres svagt rosa.

Burgerboller (10 st):

Instruktioner:

•        Opløs gæren i vand ved Stuetemperatur.

•        Rør melet i lidt af gangen og ælt derfeter dejen til den er blank og elastisk.

•        Tilsæt salt og brændenælder och ælt dejen til det er blandet godt sammen.

•        Lad dejen hvile/hæve i køleskabet natten over under et klæde.

•        Form 10 lige store boller og mas dem flade til ca. en centimeters tykkelse.

•        Lad dem hæve til ca. dobbelt højde, og bag dem efterfølgende i ovnen på 180 grader i 12-15 minutter.

Server gerne brugeren med hjemmelavet rabarberketchup, sennepsmayo, grillede kartofler, urtesalat og vilde urter og friske blomster som pynt.

 

 

 

Suhrs Højskole

Suhrs er Danmarks eneste fagspecialiserede Højskole indenfor mad. Vi bygger videre på vores erfaringer og traditioner fra tiden som Suhrs Husholdningsskole, og udbyder nu både lange og korte højskolekurser, laver events, teambuilding og foredrag om mad og gastronomi m.m. Læs mere her. //Suhrs.dk