Suvlaki som på Sifnos

KILDE: Lars Sonne-Hansen, Suhrs Husholdningsskole

DET BEHØVER DU

Til 4 personer:

Sifnos er en af de små øer i Kykladerne. På vores favorittaverna fik vi denne udgave af de små spyd med grillet kød. Det særlige ved denne udgave er, at kødet bliver utrolig mørt og saftigt, når det har trukket en dags tid med salt, krydderier, sennep og grønsager.

1/2 kg svinekød, fx nakkekam i mundrette stykker
1 spsk grovkornet sennep
3 fed knust hvidløg
1 grofthakket løg
2 tomater i både
1 bdt. grofthakket persille
2 kviste oregano
1 kvist salvie

SÅDAN SKAL DU GØRE

Læg kødet i et fad, drys med 1 spsk. salt og groftkværnet peber, fordel senneppen i små klatter og vend det hele godt sammen. Fordel grøntsagerne og krydderurterne over kødet, stænk med lidt olivenolie og vend grønsager og kød sammen. Stil fadet koldt, helst under let pres til næste dag.

Fjern grøntsager og krydderurter og sæt kødet tæt på 4 spid. Grill dem over jævn varme på alle sider til kødet er mørt og har taget lidt farve.

Server suvlaki til en græsk sommermiddag med tzaziki og brød

Suhrs Højskole

Suhrs er Danmarks eneste fagspecialiserede Højskole indenfor mad. Vi bygger videre på vores erfaringer og traditioner fra tiden som Suhrs Husholdningsskole, og udbyder nu både lange og korte højskolekurser, laver events, teambuilding og foredrag om mad og gastronomi m.m. Læs mere her. //Suhrs.dk