Tapas

KILDE: Lars Sonne-Hansen - Suhrs Husholdningsskole

DET BEHØVER DU

Ordet tapas betyder låg på spansk. Det blev oprindelig brugt om den skive tørret skinke som blev lagt ovenpå et krus øl på de spanske værtshuse. Tapas har undergået en gastronomisk videreudvikling og dækker i dag mange små, lækre retter. Et lille udvalg tapas kan nydes forud for sommermiddagen, mens et større udvalg kan udgøre et helt måltid.

– Oliven, pistacienødder
– Kikærter kogt i oksebouillon og vendt med persille
– Lufttørret skinke (Serano) i tynde skiver
– Kvarte, grillede majskolber
– Grillede, flåede peberfrugter stænket med olivenolie og drysset med hakkede valnøddekerner
– Grillede kæmpe rejer sat på spyd omkring 2 agurkehalvmåner, penslet med lidt olie, salt og peber
– Tortilla skåret i små trekanter (æggekage med stegte kartofler, eller 2 farver oliven og peberfrugter)

SÅDAN SKAL DU GØRE

Kartofler i papir, og Blæksprutter med løg og peberfrugter, er også velegnet som tapas.

Suhrs Højskole

Suhrs er Danmarks eneste fagspecialiserede Højskole indenfor mad. Vi bygger videre på vores erfaringer og traditioner fra tiden som Suhrs Husholdningsskole, og udbyder nu både lange og korte højskolekurser, laver events, teambuilding og foredrag om mad og gastronomi m.m. Læs mere her. //Suhrs.dk