DET BEHØVER DU
250 gr. mørk chokolade
200 gr. smør
300 gr. æg – ca. 4. stk (helst pasteuriserede)
250 gr. sukker
250 gr. mel
50 gr. kartoffelstivelse
Ganache
400 gr. mørk chokolade
200 gr. fløde
SÅDAN SKAL DU GØRE
Begynd med Ganache:
Hak chokoladen groft. Varm fløden til kogepunktet og rør den i chokoladen. Lad den køle af og fordel den i 8 ramekiner ca. 5 cm i diameter.
Chokoladekagerne:
Smelt smør og mørk chokolade over vandbad.
Pisk æg og sukker til det er hvidt.
Bland mel og kartoffelmel og kom det i en sigte
Bland forsigtigt skiftevis chokaleblanding og mel i de piskede æg.
Fordel 1/3 af dejen i de 8 ramekiner ca 5 cm i diameter.
Fordel hele ganachen i de 8 ramekiner.
Sæt dem i fryseren i 2 timer.
Lige inden servering fordeles resten af dejen i ramekinerne og de bages 10 min ved 200 grader.
Server med et drys flormelis, friske evt marinerede jordbær og måske en kugle vanilieis.
Er kagerne perfekt bagt skal der løbe smeltet ganache ud når man begynder at spise af sin kage – og måske smelter dine gæsters hjerte også….