Vegansk chokolademousse – Vanløse Blues

KILDE: http://www.vanloseblues.dk/

DET BEHØVER DU

100 g  mørk chokolade, minimum 70 % gerne højere

1½ dl aquafaba (kikærtevand)

1-2 spsk. agavesirup

1 tsk. vaniljepulver

 

Lidt fintrevet mørk chokolade til servering

SÅDAN SKAL DU GØRE

Smelt chokoladen over et vandbad. Tilsæt ahornsirup og vaniljepulver, og rør det ud i chokoladen. Lad den smeltede chokolade afkøle lidt, uden at det bliver fast igen.

Pisk aquafabaen helt hvid og luftig på samme måde som æggehvider. Det tager dog lidt længere tid.

Vend forsigtigt den smeltede chokolade med 1/3 af den piskede aquafaba, og vend herefter meget forsigtigt resten af aquafabaen i. Anret i 4 skåle, og stil på køl i minimum 3 timer.

 

Suhrs Højskole

Suhrs er Danmarks eneste fagspecialiserede Højskole indenfor mad. Vi bygger videre på vores erfaringer og traditioner fra tiden som Suhrs Husholdningsskole, og udbyder nu både lange og korte højskolekurser, laver events, teambuilding og foredrag om mad og gastronomi m.m. Læs mere her. //Suhrs.dk