Vegetarisk tomattatar

KILDE: Amalie Jagd Sørensen (elev på Suhrs forår 2016)

DET BEHØVER DU

800 g friske tomater
130 g soltørrede tomater i olielage
2 små hvide løg
35 g kapers
150 g kalamtaoliven
1-2 bundter frisk dild
Ca. 2 spsk dijonsennep
Saften fra ca. ½ lime
salt og peper

Tilbehør: Frissésalat, græsk yoghurt (10%), rugbrødscroutoner og dild

SÅDAN SKAL DU GØRE

Hak de friske tomater fint og lad dem dryppe af i en si og/eller pres dem med bagsiden af en ske, mens de ligger i sien, for at få mest mulig væde ud af dem. Gem væden til eventuel senere brug, hvis tartarens konsistens skal justeres. Kom så tomaterne i en stor skål. Hæld olien fra de soltørrede tomater og hak dem og løgene fint. Bland dem med de friske tomater i skålen. Tilsæt kapers, finthakkede oliven, hakket dild (gem lidt til pynt), salt og peber. Lad tataren stå og trække lidt. Tilsæt dijon og limesaft. Smag til.

Anret en portion tartar med lidt frisk salat, rugbrødscroutoner og en klat græsk yoghurt toppet med dild.

Suhrs Højskole

Suhrs er Danmarks eneste fagspecialiserede Højskole indenfor mad. Vi bygger videre på vores erfaringer og traditioner fra tiden som Suhrs Husholdningsskole, og udbyder nu både lange og korte højskolekurser, laver events, teambuilding og foredrag om mad og gastronomi m.m. Læs mere her. //Suhrs.dk