DET BEHØVER DU
Til 2 personer som forret, eller 4 som appetizer:
Marinade:
2 spsk. jordnøddeolie
2 spsk. soya
2 tsk. fish sauce
2 tsk. sukker
500 g oksefilet, skåret I rektangulære strimler à ca. 1 1/2 cm tykkelse og 5-7 cm længde
2 spsk. jordnøddeolie
Salt og friskkværnet peber
1 limefrugt, skåret i kvarte, som tilbehør
Vinaigrette:
8 stilke citrongræs (brug kun nederste tredjedel fra bunden og hak den fint)
1 1/2 dl riseddike
2 spsk. sukker
Saften af 2 limefrugter
2 spsk. finthakket chili – styrke efter smag
2 spsk. fish sauce (efter smag)
Salat:
2 umodne mangofrugter pr. person, skåret i julienne
1 revet gulerod
1 1/2 dl bønnespirer (efter smag)
2 spsk. grofthakket mynte
2 spsk. frisk koriander
2 spsk. frisk basilikum
Trægrillspyd (lagt i vand ca. 1/2 time før brug)
SÅDAN SKAL DU GØRE
Marinaden:
Bland soya, fish sauce og sukker i en glasskål og rør rundt til sukkeret er helt opløst. Tilsæt kødet og lad det marinere i ca. 1 time. Rør af og til.
Vinaigretten:
Bring citrongræs, eddike og sukker i kog i en kasserolle ved høj varme. Skru ned på middelvarme og lad blandingen reducere til ca. det halve – det tager ca. 20-25 min. Tag gryden af blusset og hæld den igennem en si. Smid citrongræsstykkerne væk. Tilsæt de øvrige ingredienser til vinaigretten, bland godt og stil på køl indtil servering.
Salaten:
Bland alle ingredienser til salaten i en skål og stil den på køl indtil servering.
Tag kødet op fra marinaden og stik stykkerne på træspyd og grill dem i ca. 2-3 min. på hver side.
Tilsæt 3/4 af vinaigretten i salaten og bland godt. Læg grillspydene ovenpå salaten og dryp den sidste dressing over. Garnér med kvarte limefrugter.