Vietnamesiske grillspyd med oksefilet, grøn mangosalat og citrongræsvinaigrette

KILDE: Lars Sonne-Hansen - Suhrs Husholdningsskole

DET BEHØVER DU

Til 2 personer som forret, eller 4 som appetizer:

Marinade:
2 spsk. jordnøddeolie
2 spsk. soya
2 tsk. fish sauce
2 tsk. sukker

500 g oksefilet, skåret I rektangulære strimler à ca. 1 1/2 cm tykkelse og 5-7 cm længde
2 spsk. jordnøddeolie
Salt og friskkværnet peber
1 limefrugt, skåret i kvarte, som tilbehør

Vinaigrette:
8 stilke citrongræs (brug kun nederste tredjedel fra bunden og hak den fint)
1 1/2 dl riseddike
2 spsk. sukker
Saften af 2 limefrugter
2 spsk. finthakket chili – styrke efter smag
2 spsk. fish sauce (efter smag)

Salat:
2 umodne mangofrugter pr. person, skåret i julienne
1 revet gulerod
1 1/2 dl bønnespirer (efter smag)
2 spsk. grofthakket mynte
2 spsk. frisk koriander
2 spsk. frisk basilikum

Trægrillspyd (lagt i vand ca. 1/2 time før brug)

SÅDAN SKAL DU GØRE

Marinaden:
Bland soya, fish sauce og sukker i en glasskål og rør rundt til sukkeret er helt opløst. Tilsæt kødet og lad det marinere i ca. 1 time. Rør af og til.

Vinaigretten:
Bring citrongræs, eddike og sukker i kog i en kasserolle ved høj varme. Skru ned på middelvarme og lad blandingen reducere til ca. det halve – det tager ca. 20-25 min. Tag gryden af blusset og hæld den igennem en si. Smid citrongræsstykkerne væk. Tilsæt de øvrige ingredienser til vinaigretten, bland godt og stil på køl indtil servering.

Salaten:
Bland alle ingredienser til salaten i en skål og stil den på køl indtil servering.

Tag kødet op fra marinaden og stik stykkerne på træspyd og grill dem i ca. 2-3 min. på hver side.

Tilsæt 3/4 af vinaigretten i salaten og bland godt. Læg grillspydene ovenpå salaten og dryp den sidste dressing over. Garnér med kvarte limefrugter.

Suhrs Højskole

Suhrs er Danmarks eneste fagspecialiserede Højskole indenfor mad. Vi bygger videre på vores erfaringer og traditioner fra tiden som Suhrs Husholdningsskole, og udbyder nu både lange og korte højskolekurser, laver events, teambuilding og foredrag om mad og gastronomi m.m. Læs mere her. //Suhrs.dk