Vildtfrikadeller

KILDE: Ingeborg Suhr Mad - Grundkogebog og køkkenskole

DET BEHØVER DU

100 g brødkrumme ( ca. 3 skiver franskbrød)

ca. 3 dl fløde (9 % eller 13 %)

1/2 løg (75 g)

3 enebær

3 kviste frisk timian

500 g hakket dyrekød

1 tsk groft salt

1 æg

1/2 knsp peber fra kværn

1 spsk olie

15 g smør

 

SÅDAN SKAL DU GØRE

Udblød brødkrumme uden skorpe i fløde ca. 10 min. Pil og hak løget fint. Knus enebær i en morter. Skyld timianbladene. Rør kødet sejt med salt. Rør herefter alle ingredienserne godt sammen, dog ikke smør og olie. Sæt farsen i køleskabet i mindst 30 min. Rør evt. mere fløde i, hvis farsen er for fast. Form farsen til frikadeller med en ske. Steg dem i varm olie og smør ved jævn varme ca. 5 min. på hver side indtil de er  gennemstegte.

 

TIP: Dyrekød kan købes hos slagteren eller i specialbutikker.

Suhrs Højskole

Suhrs er Danmarks eneste fagspecialiserede Højskole indenfor mad. Vi bygger videre på vores erfaringer og traditioner fra tiden som Suhrs Husholdningsskole, og udbyder nu både lange og korte højskolekurser, laver events, teambuilding og foredrag om mad og gastronomi m.m. Læs mere her. //Suhrs.dk