Vildtragout med svampe og selleri

KILDE: Lars Sonne-Hansen - Suhrs Husholdningsskole

DET BEHØVER DU

Slut traveturen i skoven af med denne vildtragout. Brug svampe fra skoven til retten, gerne rørhatte. Linserne drøjer på det dyre dyrekød, men kan hos jægeren erstattes af mere kød. Bagte æbler i hedvin eller bagte æbler under låg til dessert.

Middagsret
400 g vildtbov i tern
4 skalotteløg i tern
1 tyk skive selleri delt i 4
1 gulerod i skiver
4 knuste enebær
3 kviste timian
2 fed hakket hvidløg
3 dl rødvin
2 dl bouillon
1 spsk olie
2 tsk majsstivelse
200 g kogte Le puy linser
250 g svampe i skiver
1 skive selleri i små tern
20 g smør

SÅDAN SKAL DU GØRE

Kom kød, løg, selleri, gulerod, enebær, timian, hvidløg og rødvin i en frysepose og lad det trække i køleskabet i et døgn.
Tag kødet op, dup det tørt i køkkenrulle og sauter det i olien i en stor stegegryde til det har taget farve. Kom lage, urter og bouillon ved og bring det langsomt i kog, fjern skum, læg låg på og lad ragouten simre til kødet er mørt, 30-40 min. Kasser selleri og timiankviste, tilsæt linser, varm ragouten igennem og jævn med majsstivelse udrørt i koldt vand. Blancher de små selleritern i 1 min. i letsaltet vand. Steg dem i smør sammen med svampene kort før ragouten skal serveres.
Server med en god kartoffelmos – evt. med rosenkål eller grønkål i

Suhrs Højskole

Suhrs er Danmarks eneste fagspecialiserede Højskole indenfor mad. Vi bygger videre på vores erfaringer og traditioner fra tiden som Suhrs Husholdningsskole, og udbyder nu både lange og korte højskolekurser, laver events, teambuilding og foredrag om mad og gastronomi m.m. Læs mere her. //Suhrs.dk