Æbler under låg

KILDE: Lars Sonne-Hansen - Suhrs Husholdningsskole

DET BEHØVER DU

Brug alle slags vinteræbler til denne æblekage. Krydderier og revet citrusskal skal nok give æblerne den smag de evt mangler fra naturens hånd. Ved at bruge kvark i dejen til låget behøver man ikke bruge helt så meget smør som i en almindelig mørdej.

3/4 kg skrællede æbler i både
1 spsk hvedemel
2 dl sukker, gerne rør-
1/2 tsk kanel
1 knsp revet muskatnød
revet skal af 1/2 citron
revet skal af 1/2 appelsin
Dej:
2 1/2dl hvedemel
1 dl sukker
60 g koldt smør
90 g kvark 5+

SÅDAN SKAL DU GØRE

Tænd ovnen på 180°. Begynd med dejen. Hak smørret ind i melet, bland sukker i og saml dejen med kvarken. Det hele kan også samles i en foodprocessor. Sæt dejen i køleskabet mens æblefyldet gøres klart. Bland mel og sukker med krydderier og citrusskal og vend det med æblerne.
Fordel æblerne i et smurt tærtefad, rul den kolde dej ud og læg den over æblerne. Klem evt. overskydende dej af og lav en pæn afslutning. Sæt fadet nederst i ovnen og bag ca 40 min. eller til overfladen er pæn gylden.
Spis kagen, mens den stadig er lun, evt. med lidt syrnet fløde til.

Suhrs Højskole

Suhrs er Danmarks eneste fagspecialiserede Højskole indenfor mad. Vi bygger videre på vores erfaringer og traditioner fra tiden som Suhrs Husholdningsskole, og udbyder nu både lange og korte højskolekurser, laver events, teambuilding og foredrag om mad og gastronomi m.m. Læs mere her. //Suhrs.dk