DET BEHØVER DU
Vingespidser, hals og krås fra anden
2 spsk andefedt eller smør
1 løg
1 gulerod
evt. 1-2 fed hvidløg
2 bløde tomater eller 1 spsk tomatkoncentrat
Nogle kviste timian
Ca. et glas rødvin
Ca. 4 dl. fond
Ca. 2 spsk majsstivelse (maizena) + 4 spsk vand.
SÅDAN SKAL DU GØRE
Brun hals, kråse og vingespidserne i en gryde ved kraftig varme i ca. 2 spsk andefedt. Pil og hak løget og skær guleroden i mindre stykker og brun dem med.
Tilsæt tomat, timian og rødvin og hæld fond/boullion eller vand på så det dækker. Skum fedt fra med en stor ske. Lad det koge ca. 45 min. ved svag varme.
Si og kog evt. skyen ind, så smagen bliver kraftigere. Tilsæt siet stegesky fra bradepanden. Jævn med majsstivelse – beregn 1½ spsk udrørt i 3 spsk vand til 4 dl. sovs. pisk det i sovsen og kog 3 min. Smag til med salt og peber.