Grøn aspargessuppe

KILDE: Lars Sonne-Hansen, Suhrs Husholdningsskole

DET BEHØVER DU

Asparges er grønsagernes svar på jordbær – de varsler sommer. Og som jordbær smager asparges bedst, når de er “nyplukkede”. Efter høst begynder de hurtigt at blive træede. Men kasser ikke de træede ender, de har masser af aspargessmag. Her bruges de til en cremet grøn aspargessuppe, der passende kan afslutte aspargessæssonen Sankt Hans aften.

Forret
1/2 kg grønne asparges
3 porrer i ringe
20 g smør
8 dl hønsebouillon
4 dl letmælk
Revet citronskal
1/2 bdt. hakket persille
2 spsk parmesanost

SÅDAN SKAL DU GØRE

Kog de træede ender af aspargsene, porretoppe og persillestilke i hønsebouillonen i 15 min. Del aspargsene i mindre stykker og gem hovederne. Smelt smørret og sauter porrerne 5 min. heri. Tilsæt den siede bouillon, bring den i kog og kog 15 min. Tilsæt aspargesstykkerne og kog yderligere 5 min. Tilsæt mælken og blend suppen. Passér den gennem en sigte, varm den igennem og smag til med salt, peber og revet citronskal.
Fordel aspargeshoveder og den varme suppe i 4 dybe tallerkener, drys med hakket persille og revet parmesanost og server ristet brød eller brødcroutoner til.

Suhrs Højskole

Suhrs er Danmarks eneste fagspecialiserede Højskole indenfor mad. Vi bygger videre på vores erfaringer og traditioner fra tiden som Suhrs Husholdningsskole, og udbyder nu både lange og korte højskolekurser, laver events, teambuilding og foredrag om mad og gastronomi m.m. Læs mere her. //Suhrs.dk