DET BEHØVER DU
Til 4 personer
200 g ribbet grønkål
1 granatæble
1 rødløg
50 g valnødder
3 pasteuriserede æggeblommer
2 tsk syre, citronsaft eller eddike
Salt og peber
Evt. lidt sennep
2-3 dl smagsneutral olie
Safran efter smag, udblødt i en smule lunken vand
SÅDAN SKAL DU GØRE
Vask grønkålen grundigt, slyng den helt tør og hak den fint. Halver granatæblet, bank kernerne forsigtigt ud og fjern eventuelle rester af den hvide hinde. Pil rødløget, skær det i tynde skiver på et mandolinjern og læg dem i iskoldt vand. Rist valnødder let på en tør pande,og hak dem groft.
Pisk æggeblommerne seje med salt, og rør syre og evt. sennep i. Tilsæt olien i en tynd stråle lidt ad gangen under konstant piskning indtil den ønskede konsistens er opnået. Tilsæt safran, og smag til.
Vend grønkålen med safranmayonnaise og anret med granatæble, sprøde rå løgringe og ristede valnødder.