Lun salat med voksbønner

KILDE: Lars Sonne-Hansen - Suhrs Husholdningsskole

DET BEHØVER DU

Det er bønnetid. Voksbønnerne har en lidt mildere smag end de grønne – og gør sig flot i denne lune salat med sorte oliven, røde tomattern og hakket grønt – en blanding af flere krydderurter er ideel – fx persille, estragon og lidt løvstikke. Men har man ikke eget krydderbed er det fint med persille.
Salaten er god til en grillet kyllingefilet a la saltimboca (læg et salvieblad på hver kyllingefilet og rul en skive parmaskinke om kyllingefileten før den grilles).

600 g nippede voksbønner
1 stor bøftomat
2 dl hakket persille

50 små sorte nicoiseoliven
2 ansjoser/sardeller
2 fed finthakket hvidløg
1 spsk olivenolie

SÅDAN SKAL DU GØRE

Bring en stor gryde letsaltet vand i kog. Skær tomaten i både og pres saft og kerner ud af den. Skær tomatkødet i tern. Bland med persille, oliven, ansjoser, hvidløg, olivenolie, salt og rigelig med friskkværnet sort peber.
Kog bønnerne et par minutter uden låg. Der skal stadig være bid i dem. Hæld dem i en sigte og lad dem dryppe lidt af. Bland dem med tomat-persilleblandingen. Server straks.

Tips
Var dig for de marinerede brislinger som også bliver kaldt ansjoser. Sardeller er et andet navn for den ægte varer – saltede ansjosfileter i olie. Undlad heller fisken hvis ikke den ægte vare kan skaffes.

Suhrs Højskole

Suhrs er Danmarks eneste fagspecialiserede Højskole indenfor mad. Vi bygger videre på vores erfaringer og traditioner fra tiden som Suhrs Husholdningsskole, og udbyder nu både lange og korte højskolekurser, laver events, teambuilding og foredrag om mad og gastronomi m.m. Læs mere her. //Suhrs.dk