Naan – flade boller

KILDE: Suhr Mad

DET BEHØVER DU

6 STK.
TILBEREDNINGSTID: CA. 2 1/2 TIME
ARBEJDSTID: CA. 25 MIN.

25 g gær (12 pakke)
2 dl mælk
1 tsk sukker
4 spsk yoghurt naturel
1 tsk groft salt
1 æg
2 spsk olie
ca. 500 g hvedemel (8 dl)

SÅDAN SKAL DU GØRE

Smuldr gæren og rør den ud i lunken mælk.Tilsæt sukker.
Lad blandingen stå ved stuetemperatur ca. 15 min.Tilsæt
yoghurt, salt, æg, olie og ca. 3⁄4 af melet. Ælt ingredienserne
sammen til en dej under tilsætning af evt. mere mel.
Dejen skal være smidig, blød og glat. Del og form dejen i
6 kugler. Dæk dem til og lad dem hæve i ca. 2 timer ved
stuetemperatur.Tryk dejbollerne tynde på midten og træk
derefter i dejen fra midten, så de bliver dråbeformede. Sæt
dem på bageplade med bagepapir. Bag dem midt i ovn
ved 250°C ca. 7 min. Afkøl på rist.

ANVENDELSE Tilbehør til suppe, frokost- og middagsretter.

Suhrs Højskole

Suhrs er Danmarks eneste fagspecialiserede Højskole indenfor mad. Vi bygger videre på vores erfaringer og traditioner fra tiden som Suhrs Husholdningsskole, og udbyder nu både lange og korte højskolekurser, laver events, teambuilding og foredrag om mad og gastronomi m.m. Læs mere her. //Suhrs.dk