Paris-brest med laks og avokadocreme – Frédéric Terrible

KILDE: http://www.terrible.dk/

DET BEHØVER DU

Vandbakkelsesdej:

125 g vand

125 g sødmælk

125 g usaltet smør 10 g sukker (1 tsk.)

5 g salt (1/2 tsk.)

125 g hvedemel

220 g hele æg (4-5 æg)

 

Avokadocreme:

10 stk. avocado

200 g flødeost

2 stk. citroner

1 stk. Skalotteløg

Salt, piment d’Espelette (tørret og knust)

 

Sort sesam

Røget laks

Rucola

SÅDAN SKAL DU GØRE

Forbered alle ingredienser. Mål æggene af. Sigt mel på et stykke bagepapir. Forvarm ovnen til 165°C.

Hæld vand og sødmælk i en gryde og tilsæt salt, sukker og smør skåret i små stykker. Sæt gryden på ilden og bring i kog. Lige så snart det koger, tages det af varmen, og al den sigtede mel tilsættes på en gang. Bland med en træspatel, pas på ikke at efterlade klumper. Sæt gryden tilbage på ilden og fortsæt med at røre, indtil dejen er fast og slipper ske og gryde. Hæld dejen i en skål. Tilsæt æggene til dejen et ad gangen og rør dem godt ind i dejen med en træspatel.

Når vandbakkelsesdejen er klar, fyld en sprøjtepose med dej og sprøjt derefter dejen på en bageplade. I skal lave 18 stk. ringe (cykelhjul). Drys lidt sort sesam på cykelhjulene.

Start bagning ved 165°C. Efter cirka 20 minutter skrues ned til 150°C. Fortsæt bagning i 20 minutter.

Når de er færdigbagte, tages cykelhjulene ud og flækkes i 2. Når cykelhjulene er helt afkølede, fyld dem med avocadocreme og læg nogle fine skiver laks på cremen og sæt låg på. Pynt med rucola.

Suhrs Højskole

Suhrs er Danmarks eneste fagspecialiserede Højskole indenfor mad. Vi bygger videre på vores erfaringer og traditioner fra tiden som Suhrs Husholdningsskole, og udbyder nu både lange og korte højskolekurser, laver events, teambuilding og foredrag om mad og gastronomi m.m. Læs mere her. //Suhrs.dk