Porresuppe

KILDE: Lars Sonne-Hansen - Suhrs Husholdningsskole

DET BEHØVER DU

Meget enkel – meget lækker. Middag for to eller lille forret til fire

1/2 kg porrer uden top
1 spsk olivenolie
2 fed hakket hvidløg
6 dl hønsebouillon
1 suppevisk (persillestilke, timian, selleritop)
1 spsk mild vineddike
1/2 dl fintsnittet persille
1/2 dl revet emmenthaler
brødcroutoner eller ristet brød

SÅDAN SKAL DU GØRE

Flæk porrerne på langs og vask dem grundigt. Skær dem i strimler og lad dem dryppe af. Sauter porrerne 5 min. i olivenolie for jævn varme. Tilsæt hønsebouillon, hvidløg og suppevisk. Lad suppen koge for svag varme i 20 min. Fjern suppevisken smag til med vineddike, salt og peber og drys med persille.
Server med revet ost og brødcroutoner eller ristet brød
Grønsager per person ved 2 pers: ca. 250 g

Suhrs Højskole

Suhrs er Danmarks eneste fagspecialiserede Højskole indenfor mad. Vi bygger videre på vores erfaringer og traditioner fra tiden som Suhrs Husholdningsskole, og udbyder nu både lange og korte højskolekurser, laver events, teambuilding og foredrag om mad og gastronomi m.m. Læs mere her. //Suhrs.dk