DET BEHØVER DU
Rest af hvidkål, rødkål, spidskål, broccoli og blomkål kan bruges
Hvis man har et halvt kålhoved eller en halv stok broccoli eller blomkål liggende i køleskabet kan det blive til en lækker råkost. Stokken af en broccoli kan fint snittes meget fint i skiver eller skæres i små tern, koges i 1 min og afkøles straks i koldt vand.
Råkost:
400 g kål (hvidkål, rødkål, spidskål, broccoli, blomkål)
2 små gulerødder
2 spsk fint hakket løg
Evt. 1 æbler i tern eller 1 appelsin i tern
Dressing:
2 spsk olivenolie
1 spsk balsamicoeddike
1 tsk sennep
Smag til med salt, peber og evt. sukker
SÅDAN SKAL DU GØRE
Snit kålen fint eller riv den. Og riv gulerødderne. Bland grønsagerne. Pisk dressingen sammen og vend det hele sammen. Smag til.
Tip: Passer godt med hjemmelavet sharwarma og tyrkisk børd eller durum.
Tip:
Hvis råkosten skal være mere fyldig kan du tilsætte kidney bønner fra en dåse.
I princippet kan denne råkost laves af alle grønsager.
Tip:
Stokken af broccoli kan skæret i supertynde skiver eller i fine tern. Kog dem i spilkogende vand 1 min. og hæld dem over i en skål med koldt vand. På den måde opnår du at de bevarer sprødheden.