Tortellini med kartofler og ost / Tortelli di patate

KILDE: Ferraras Kokkeskole

DET BEHØVER DU

6- 8 personer

Pastadej:
400 g “tipo 00″ mel
4 æg

Pasta-fyld:
100 g mascarpone
100 g ricotta
200 g store melede kartofler
2 spsk olie
3 fed hvidløg
100 g pecorino ost

SÅDAN SKAL DU GØRE

Hæld melet ud på et rent bord og lav et lille hul i melet, hvor du derefter slår 4 æg i.
Mel og æg piskes sammen med en gaffel.
Når dejen er begyndt at blive fast, ældes dejen i 20 – 25 min. Til dejen er fast, men ikke for tør.
Lad dejen hvile.
Skyl og skræl kartoflerne, de skæres i meget små tern. Kartoffeltern sauteres i olien. Hvidløgene hakkes og tilsættes til kartoflerne. Pecorino rives fint på rivejern. Kartofler, hvidløg, mascarpone, ricotta og pecorino røres sammen og stilles på køl.

Pastadej rulles ud i lange plader på pastamaskine. Pastaen skæres i firkanter på ca. 7 x 7 cm. Hver firkant fyldes med 1 tsk kartoffelblanding. Pastaen rulles sammen til tortellini.
Pastaen kommes i kogende saltet vand og koges ca. 2 minutter.

På billedet er de serveret med italiensk anderagout.

Suhrs Højskole

Suhrs er Danmarks eneste fagspecialiserede Højskole indenfor mad. Vi bygger videre på vores erfaringer og traditioner fra tiden som Suhrs Husholdningsskole, og udbyder nu både lange og korte højskolekurser, laver events, teambuilding og foredrag om mad og gastronomi m.m. Læs mere her. //Suhrs.dk