DET BEHØVER DU
Stegt kalvelevers karakteristiske smag kræver modspil fra et tilbehør med masser af smag, med nogen sødme og en smule syre. Kalvelever skal efter min, overbevisning ikke steges for hårdt. Hvis den giver efter for et let tryk, når den er stegt, vil leveren stadig være svagt rosa inden i.
Middagsret
4 skiver kalvelever
2 spsk mel
2 spsk olivenolie
4 røde grillede peberfrugter* i strimler
1 håndfuld soltørrede tomater i strimler
3 fed finthakket hvidløg
1 kvist estragon
1 glas hvidvin
SÅDAN SKAL DU GØRE
Vend lever med mel krydret med salt og peber. Steg den 2 min. på hver side i olivenolie på en tefolpande og hæld vin og øvrige ingredienser på panden. Tag leveren op, hold den varm og lad vinen koge lidt ind for kraftig varme.
Server med nye kartofler og en skål grøn salat.
*Peberfrugter vendes under ovnens grill, på en stegegaffel over en gasflamme eller på havegrillen, til de er helt sorte. Kom dem i en plastpose til de er afkølede. Fjern skindet og kernerne og skær dem i strimler.