Råmarmelade med appelsin og valnødder

KILDE: Lars Sonne-Hansen - Suhrs Husholdningsskole

DET BEHØVER DU

Der bliver cirka 1 liter marmelade ud af denne portion, der er så nem at lave, at det ikke kan betale sig at lave større portioner af gangen. Den kan fint holde sig 1 månedstid i køleskabet. Mængden af valnøddekerner afhænger af hvor flydende marmeladen er. Den bliver lidt tykkere, når den har trukket.

3 usprøjtede appelsiner
100 g tørrede abrikoser, groft hakkede
50-100 g valnøddekerner
1/2 kg sukker

SÅDAN SKAL DU GØRE

Skræl appelsinerne tyndt og kom skrællerne i en foodprocessor. Skær den hvide hinde fra appelsinkødet og kasser den. Skær appelsinerne i 4 og kom dem i foodprocessoren sammen med abrikoser, sukker og valnøddekerner. Hak til marmeladen har en ensartet konsistens og hæld den på skoldede glas og læg straks låg på.

Suhrs Højskole

Suhrs er Danmarks eneste fagspecialiserede Højskole indenfor mad. Vi bygger videre på vores erfaringer og traditioner fra tiden som Suhrs Husholdningsskole, og udbyder nu både lange og korte højskolekurser, laver events, teambuilding og foredrag om mad og gastronomi m.m. Læs mere her. //Suhrs.dk