DET BEHØVER DU
8 STK.
TILBEREDNINGSTID: CA. 2 1/2 TIME
ARBEJDSTID: CA. 20 MIN.
25 g gær (1/2 pakke)
2 1/2 dl vand
1 tsk groft salt
1 dl olivenolie
ca. 500 g hvedemel (8 dl)
pensling: 2 spsk olivenolie
2 spsk sorte oliven uden sten
drys: 2 spsk tørret rosmarin eller oregano og 1 tsk groft salt
SÅDAN SKAL DU GØRE
Smuldr gæren og rør den ud i lunkent vand. Tilsæt salt,
olie og ca. 3⁄4 af melet. Ælt en dej under tilsætning af evt.
mere mel. Dejen skal være smidig, blød og glat. Lad den
hæve tildækket ca. 1 1⁄2 time ved stuetemperatur. Ælt dejen
igennem og del den i 8 stykker. Form dejstykkerne til boller
og tryk dem flade med håndroden til en tykkelse på ca.
1 cm. Læg dem på bageplade med bagepapir og efterhæv
ca. 30 min. Lav et par fordybninger i hvert brød med fingrene.
Pensl med olivenolie.Tryk oliven ned i dejens fordybninger
og drys med rosmarin eller oregano og salt. Bag
brødene midt i ovn ved 225°C ca. 15 min. Afkøl på rist.