DET BEHØVER DU
16 STK.
TILBEREDNINGSTID: CA. 2 3/4 TIME
ARBEJDSTID: CA. 25 MIN.
25 g gær (12 pakke)
5 dl vand
175 g bulgur (ca. 3 dl)
1 spsk groft salt
ca. 500 g hvedemel (8 dl)
pensling: 1/2 dl olivenolie
SÅDAN SKAL DU GØRE
Smuldr gæren og rør den ud i lunkent vand.Tilsæt bulgur,
salt og ca. 3⁄4 af melet. Ælt en dej under tilsætning af evt.
mere mel. Dejen skal være fugtig og smidig. Lad den hæve
tildækket ca. 11⁄2 time ved stuetemperatur. Ælt dejen
igennem og del den.Tril to pølser og del hver i 8 stykker.
Form boller og sæt dem på bageplade med bagepapir. Lad
dem efterhæve ca. 30 min. og pensl med olivenolie. Bag
bollerne midt i ovn ved 225°C i 15-20 min. Bollerne er
færdigbagte, når de lyder hule ved bank på undersiden.
Afkøl på rist.