DET BEHØVER DU
6 STK. A 300 G
TILBEREDNINGSTID: CA. 15 TIMER
ARBEJDSTID: CA. 25 MIN.
fordej
15 g gær (1/4 pakke)
1 dl vand
2 dl kærnemælk
1 spsk groft salt
3 dl hvedemel (175 g)
resterende brøddej
5 dl vand
ca. 1 kg hvedemel (16 dl)
evt. 10 g smør (2 tsk)
SÅDAN SKAL DU GØRE
Rør ingredienserne til fordejen sammen idet gæren først
opløses i vandet. Sæt fordejen tildækket i køleskab ca. 12
timer. Tilsæt resterende vand og ca. 3⁄4 hvedemel. Ælt en
dej evt. under tilsætning af mere mel. Dejen skal være smidig,
blød og glat. Lad dejen hæve tildækket ca. 2 timer ved
stuetemperatur. Form 6 flutes ca. 25-30 cm lange. Læg
dem på bageplade med bagepapir. Lad flutene efterhæve
ca. 45 min. Skær skrå snit i flutene med en skarp kniv. Bag
midt i ovn ved 225°C ca. 15 min. Sprøjt brødene med lidt
vand (fx med en vandforstøver) når de sættes i ovnen. Bag
til de er gyldne og lyder hule ved bank på undersiden. Afkøl
på rist. Pensl evt. med smeltet smør mens de endnu er
varme.