DET BEHØVER DU
50 g. riseddike (½ dl.)
25-40 g. lysrørsukker (2-2½ spsk.)
7 g. fint havsalt (1½ tsk)
—
400 g. sushi-ris passer med 80-90 g. marinade (resten af marinaden kan bruges til andre dele af sushi-forberedelsen.
Tip: Du kan erstatte sukker med honning, sirup eller lign.
SÅDAN SKAL DU GØRE
1. Rør godt i væsken til salt og rørsukker smeltes i eddiken.
2. Hæld derefter ca. 1 spsk fuld marinade rundt på et stort fad eller en stor skål.
3. Kom risen på fadet eller i skålen.
4. Hæld marinade over risen ogvend risen forsigtigt, således at der kommer luft ind mellem riskornene. Men det er også vigtigt at risen ikke vendes for meget.
5. Kom husholdningsfilm eller et viskestykke over fadet, så risene ikke bliver tørre undervejes.
– Du kan nu lave din sushi.