DET BEHØVER DU
Tærtedej
-
100 g koldt smør
-
150 g hvedemel (ca. 2½ dl)
-
½ tsk fint salt
-
½ spsk koldt vand
Fyld
-
1½ dl klippet tørret tang , â…” savtang og â…“ langfruktig klørtang (totalt 18g)
-
1 liter vand
-
3 æg
-
2½ dl syrnet naturel 0,5%, ,mælkeprodukt
-
3 små knuste fed hvidløg
-
1 tsk tørret rosmarin
-
½ tsk groft salt
-
friskkværnet peber
-
400 g kartoffler
- 75 g Revet ost til gratinering
SÅDAN SKAL DU GØRE
Dej:
Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melet indtil det ligner revet ost.
Tilsæt salt og vand. Saml hurtigt dejen og tryk den ud i en tærteform (ca. 22 cm i diameter).
Stil den tildækket i køleskabet i mindst 1/2 time. Forbag bunden midt i ovnen.
Fyld:
Kog kartoflerne møre i letsaltet vand og skær dem i mindre stykker.
Udblød tangen i vand i ca. 20 min. Hæld vandet fra, og blancher tangen i ca. 5 min.
Lad tangen afdryppe i en si.
Pisk æg, det syrnede produkt, hvidløg, rosmarin, salt og peber sammen.
Tilsæt tang og kartofler, og hæld blandingen i den forbagte tærtebund.
Bag tærten midt i ovnen. Tag den ud efter ca. ½ time og drys osten på.
Bag tærten den resterende tid – til osten er gylden. Lad tærten hvile i ca. 10 min., og server den sammen med salat.