DET BEHØVER DU
Til hverdag
1 spidskål delt i kvarte
100 g smør
2 dl fløde
75 g vand
100 g vesterhavsost i tern
Til fest
1 dl lin havregrød
Citrontimian
Citronmelisse
SÅDAN SKAL DU GØRE
Smelt smør, fløde og vand bringes i kog i en gryde. Saucen hældes i en blender sammen med tern af vesterhavsost og blendes i 2 minutter indtil konsistensen er cremet. Har du blender med tætsluttende låg er det vigtigt at der er hul i låget, ellers dannes der overtryk pga. varmen. Pas godt på.
Grill spidskålen og server med saucen hældt ud over.
Vil du gøre noget særligt ud af retten fx når du får gæster kan du tilføre følgende elementer:
Blend lin havregrød og smør tynd ud over bagepapir i en bageplade. Bag i ovnen ved 150° indtil den er sprød.
Pynt med blandene fra citrontimian og citronmelisse. Citronmelissen kan evt. udstikkes dekorativt som set på billedet.
Den sprøde havregrød anrettes på toppen som et knasende element i retten.