Jordbær- rabarbermarmelade

KILDE: Lars Sonne-Hansen

DET BEHØVER DU

Suhr MAD
½ kg jordbær
½ kg rabarber
1 dl vand
½ flækket vaniliestang
Ca. 750 g sukker

Engelsk version
½ kg jordbær (halveret)
1½ kg rabarber (skåret i 2 cm stykker)
1,5 kg sukker
3 citroner halveret

SÅDAN SKAL DU GØRE

Frit efter Suhr MAD
Skyl og rens jordbær og rabarber. Halver evt. store jordbær og skær rabarber i 2 cm stykker. Hæld jordbær, rabarber og flækket vaniliestang i en gryde sammen med vand. Bring i kog ved svag varme og kog ca. 5 min. tilsæt sukker. Kog ved svag varme ca. 10 min. Fjern skummet og vaniliestangen med en ske.
Hæld straks marmeladen i rene glas og luk med låg. Opbevares mørkt og køligt.

Engelsk version
Læg jordbær og rabarber i en skål og bland med sukker. Halver citronerne og pres dem over frugt og jordbær. Gem kernerne fra citronerne. Skær de halve citroner i strimler. Kom citronskal og kerner i en gazepose og læg det i skålen med frugt og sukker. Dæk skålen til og sæt den koldt natten over.
Hæld blandingen i en gryde og bring gryden hurtigt i kog under forsigtig omrøring og kog ca. 15 min.
Tag gryden af varmen og skum overfladen med en hulske. Tag posen op og lad syltetøjet stå i 10-15 min. Hæld marmeladen på rene glas og luk med låg. Opbevares mørkt og køligt.

Sukkeret smelter hurtigere hvis det er varmt. Varm det evt i en bradepande v 75 grader i 20 min inden det blandes med jordbær og rabarber.

Syltetips
Hjemmelavet marmelade uden tilsætningsstoffer holder op til et halvt år, hvis det opbevares køligt.
Brug hellere flere små glas end et stort.

Suhrs Højskole

Suhrs er Danmarks eneste fagspecialiserede Højskole indenfor mad. Vi bygger videre på vores erfaringer og traditioner fra tiden som Suhrs Husholdningsskole, og udbyder nu både lange og korte højskolekurser, laver events, teambuilding og foredrag om mad og gastronomi m.m. Læs mere her. //Suhrs.dk