KILDE: Maria Wedell Seerup, elev foråret 2016 - med inspiration fra kogebogen "Tatar" af Katrine Klinken
DET BEHØVER DU
Tid ca. 20 – 30 min
Til ca. 10 personer
Okse- elller lammetatar med yoghurt, citron, hvidløg og ramsløg med inspiration fra kogebogen “Tatar” af Katrine Klinken
Vi valgte at tage udgangspunkt i okse, da det ikke er alle der er lige glade for lam. Dog ville lam også være en mulighed til denne ret.
750 g Oksetatar af okseklump
2 1/2 spak olivenolie
Citronskal fra 1 øko citron
5 tsk citronsaft
2 1/2 fed hvidløg
1-2 frisésalat
4 dl græsk yoghurt gerne natural 10%
Salt og peber
Olie-eddikedressing:
1/2 dl balsamico
1 dl olivenolie
Evt. tilbehør:
Ristet rugbrød med olie el. smør
SÅDAN SKAL DU GØRE
Fordel kødet på et fad og sæt i køleskabet indtil brug. Rør salt, peber, citronskal, citronsaft, presset hvidløg og olivenolie sammen i en skål. Bland derefter salaten med olie-eddikedressingen efter behag. Smag yoghurten til med salt, peber og ramsløg eller andre urter efter årstiden. Bland tilsidst kødet hurtigt sammen med ingredienserne sammen i skålen og smag til. Bearbejd kødet så lidt som muligt så det forbliver så luftigt som muligt. Server retten så hurtigt som muligt så den bevarer sin friskhed.