Æblechutney

DET BEHØVER DU

200 g lyst rørsukker
2 dlæbleeddike
6 store syrlige æbler
1 finthakket løg
150 lyse rosiner
1 spsk korianderfrø
2 spsk hele sennepsfrø
50 gskrællet ingefær i tynde strimler
1 fintsnittet rød chili
2½ dl vand
salt og peber

SÅDAN SKAL DU GØRE

Smelt sukkeret i en rustfri stålgryde for svag varme. Ryst gryden lidt mens sukkeret smelter.
Tilsæt eddike og bring det i kog. Skræl imens æblerne og skær dem i tern.
Vend æbler, løg, rosiner og krydderier i blandingen og hæld vand ved til det knapt dækker.
Lad det småsimre for svag varme til det har en lind ensartet konsistens – ca. 45 min.
Rør i det en gang i mellem, så det ikke brænder på.

Smag evt. til med eddike, sukker, salt og evt. peber.
Hæld chutneyen på varme skoldede glas.

Chutneyen kan holde sig et par måneder – hvis du ikke har spist den inden.

Suhrs Højskole

Suhrs er Danmarks eneste fagspecialiserede Højskole indenfor mad. Vi bygger videre på vores erfaringer og traditioner fra tiden som Suhrs Husholdningsskole, og udbyder nu både lange og korte højskolekurser, laver events, teambuilding og foredrag om mad og gastronomi m.m. Læs mere her. //Suhrs.dk