DET BEHØVER DU
Brug alle slags vinteræbler til denne æblekage. Krydderier og revet citrusskal skal nok give æblerne den smag de evt mangler fra naturens hånd. Ved at bruge kvark i dejen til låget behøver man ikke bruge helt så meget smør som i en almindelig mørdej.
3/4 kg skrællede æbler i både
1 spsk hvedemel
2 dl sukker, gerne rør-
1/2 tsk kanel
1 knsp revet muskatnød
revet skal af 1/2 citron
revet skal af 1/2 appelsin
Dej:
2 1/2dl hvedemel
1 dl sukker
60 g koldt smør
90 g kvark 5+
SÅDAN SKAL DU GØRE
Tænd ovnen på 180°. Begynd med dejen. Hak smørret ind i melet, bland sukker i og saml dejen med kvarken. Det hele kan også samles i en foodprocessor. Sæt dejen i køleskabet mens æblefyldet gøres klart. Bland mel og sukker med krydderier og citrusskal og vend det med æblerne.
Fordel æblerne i et smurt tærtefad, rul den kolde dej ud og læg den over æblerne. Klem evt. overskydende dej af og lav en pæn afslutning. Sæt fadet nederst i ovnen og bag ca 40 min. eller til overfladen er pæn gylden.
Spis kagen, mens den stadig er lun, evt. med lidt syrnet fløde til.