Artiskoksauce

KILDE: Lars Sonne-Hansen, Suhrs Husholdningsskole

DET BEHØVER DU

Når de dekorative blade og skægget er fjernet kommer man ind til den kødfulde bund. Anstrengelserne står rigeligt mål med resultatet. Når artiskokbundene bliver pureret og legeret med æggeblommer bliver konsistensen på denne sauce nærmest som hollandaise.

2 artiskokker
Saft af 1/2 citron
1 kvist estragon
200 g grønsager, f.eks blomkål og gulerod, eller selleri
4 spsk hvidvinseddike
10 hvide peberkorn
3 æggeblommer

SÅDAN SKAL DU GØRE

Skær stokken af artiskokkerne og fjern de yderste lag blade og skær toppen af. Bring artiskokkerne i kog i 1 l letsaltet vand tilsat saften af citronen og en stilk estragon. Kog dem møre, ca. 20 min. Kog grønsagerne med, så også de når at blive møre. Tag artiskokker og grønsager op og kog lagen ind til det halve, ca. 4 dl. Kog samtidig eddiken med groftmalede peberkorn ind til det halve, si peberkornene fra og kom eddiken i en blender med æggeblommerne. Tilsæt indkogt artiskokvand lidt efter lidt, de kogte artiskokker og grønsager, mens blenderen kører. Si saucen og varm den forsigtigt op, den må ikke koge. Smag til med salt og peber og evt. lidt frisk estragon. Bliver saucen for tyk kan den fortyndes med lidt kogelage fra den pocherede laks.

Suhrs Højskole

Suhrs er Danmarks eneste fagspecialiserede Højskole indenfor mad. Vi bygger videre på vores erfaringer og traditioner fra tiden som Suhrs Husholdningsskole, og udbyder nu både lange og korte højskolekurser, laver events, teambuilding og foredrag om mad og gastronomi m.m. Læs mere her. //Suhrs.dk