DET BEHØVER DU
Grønt i grønt fra asparges, forårsløg, agurk og peberfrugt og orange strejf fra appelsinskal får denne salat til at minde om en solskinsdag i maj. Salaten egner sig fint til madkurven, da den kun bliver bedre af at trække nogle timer. Husk at skære den nederste, træede ende af aspargesene. Gem dem og brug dem til at give smag til f.eks aspargessuppe.
Forret/Buffetret
1/2 usprøjtet appelsin
1 bdt. grønne asparges i 2 cm stykker
2 bdt. forårsløg i 2 cm stykker
1 grøn peberfrugt i tern
1 grøn agurk
1 bdt. purløg, klippet
1 spsk dijonsennep
2 spsk olivenolie
2 tsk lys vineddike
SÅDAN SKAL DU GØRE
Skræl appelsinen tyndt og skær skrællen i tynde strimler. Blancher strimlerne i 2 min. i kogende, letsaltet vand. Blancher asparges og forårløg 2 min. i samme vand. Køl dem af i koldt vand og dup dem tørre. Flæk agurken på langs og skrab kernerne ud med en teske. Skær agurken i terninger. Rør en marinade af sennep, olie, vineddike, appelsinskal og -saft. Vend grønsager og purløg med marinaden og drys med lidt groft salt og friskkværnet peber. Lad salaten trække min. 1/2 time.
Server den med et godt brød til.