Auberginedip

KILDE: Lars Sonne-Hansen, Suhrs Husholdningsskole

DET BEHØVER DU

1 stor tomat
2 auberginer
4 lange smalle grønne peberfrugter eller 2 almindelige
2 løg
1 spsk olivenolie
1 knsp. cayenne
2 fed fintsnittet hvidløg
lidt sukker
ca.1 spsk vineddike
2 dl fintsnittet bredbladet persille

SÅDAN SKAL DU GØRE

Grill grønsagerne på alle sider til de er pænt mørke på en udendørsgrill. Tomaten skal have kortest tid. Grønsagerne kan også bages i en meget varm ovn, så skal tomaterne have ca. 5 min., peberfrugterne 20, auberginerne 30 min. og løgene 45 min. Pil skindet af alle grønsagerne.
Hak alle grønsager fint. Bland grønsagerne med olie, cayenne og halvdelen af persillen. Smag til med hvidløg, vineddike, sukker, salt og peber. Servér pureen lun eller kold med yoghurt, brød og et drys af fintsnittet persille.

Tips
Retten kan laves af auberginer alene. Vend evt. yoghurt i.

Suhrs Højskole

Suhrs er Danmarks eneste fagspecialiserede Højskole indenfor mad. Vi bygger videre på vores erfaringer og traditioner fra tiden som Suhrs Husholdningsskole, og udbyder nu både lange og korte højskolekurser, laver events, teambuilding og foredrag om mad og gastronomi m.m. Læs mere her. //Suhrs.dk