Bagels

KILDE: Suhr Mad

DET BEHØVER DU

CA. 10 STK.
TILBEREDNINGSTID: CA. 31 TIME
ARBEJDSTID: CA. 25 MIN.

25 g gær (1/2 pakke)
3 dl vand
1 tsk sukker
2 tsk groft salt
1 spsk olie
250 g sigtemel (5 dl)
250 g hvedemel (4 dl)
pensling: 1 æg
drys: evt. 1/2 dl sesamfrø (25 g)

SÅDAN SKAL DU GØRE

Smuldr gæren og rør den ud i lunkent vand.Tilsæt sukker
og lad blandingen stå ca. 1⁄2 time ved stuetemperatur til den
skummer. Tilsæt salt, olie, sigtemel og ca. 3⁄4 af hvedemelet.
Ælt sammen til en dej under tilsætning af evt. mere
hvedemel. Dejen skal være smidig, blød og glat. Lad dejen
hæve tildækket ca. 2 timer. Del dejen i 10 stykker og tril
dem til pølser a ca. 25 cm. Form dejpølserne til ringe på et
melstrøet bord og tryk enderne fast sammen. Sæt dem på
bageplade med bagepapir og lad ringene efterhæve ca. 30
min. Pensl med sammenpisket æg og drys evt. med sesamfrø.
Bag bagelsringene midt i ovn ved 225°C ca. 20
min. Sprøjt dem med en smule vand (fx med en vandforstøver)
når de sættes i ovnen. Bag til de er gyldne og lyder
hule ved bank på undersiden. Afkøl på rist.

Suhrs Højskole

Suhrs er Danmarks eneste fagspecialiserede Højskole indenfor mad. Vi bygger videre på vores erfaringer og traditioner fra tiden som Suhrs Husholdningsskole, og udbyder nu både lange og korte højskolekurser, laver events, teambuilding og foredrag om mad og gastronomi m.m. Læs mere her. //Suhrs.dk