Bagte æbler med frugt

KILDE: Lars Sonne-Hansen, Suhrs Husholdningsskole

DET BEHØVER DU

Æbler er som skabt til det danske klima! De nyder den vekslen, der er mellem sol, skyer, regnbyger og frisk vind. Og de sætter pris på de kølige nætter.Vi kan nyde frugten direkte fra æbletræet, eller i denne frugtsymfoni af en dessert, hvor æblerne fyldes med bær og appelsin og serveres med en nektarinsauce.

2 flåede nektariner
Saft af 1 citron
1 dl vand
1 dl sukker
Evt. 2 spsk appelsinlikør
4 danske æbler
1 skrællet appelsin i tern
1 dl vindruer eller blåbær
Flormelis

SÅDAN SKAL DU GØRE

Puré: Skær nektarinerne i både. Kog en lage af citronsaft, vand, sukker og evt. likør. Kog nektarinerne møre heri, ca. 15. min. Blend dem med lidt af lagen og køl puréen af.
Fyldteæbler: Tænd ovnen på 200°. Skær et låg af æblerne, udhul dem, kasser skroget og skær halvdelen af frugtkødet i tern. Halver vindruer/bær og bland dem med appelsin og æble og fordel frugtblandingen i æblerne. Læg æblelågene på og sæt de fyldte æbler i ovnen i 15 min. Drys med flormelis og stil dem under ovnens grill til de har taget lidt farve.
Server de bagte fyldte æbler med nektarinpuréen.

Suhrs Højskole

Suhrs er Danmarks eneste fagspecialiserede Højskole indenfor mad. Vi bygger videre på vores erfaringer og traditioner fra tiden som Suhrs Husholdningsskole, og udbyder nu både lange og korte højskolekurser, laver events, teambuilding og foredrag om mad og gastronomi m.m. Læs mere her. //Suhrs.dk