DET BEHØVER DU
Bernaiseekstrakt
2 skalotteløg (50 g)
3-4 stilke estragon
4 spsk hvidvinseddike
200 g smør
4 pasteuriserede æggeblommer
ca. 1 spsk citronsaft
½ knsp groft salt
½ knsp peber fra kværn
SÅDAN SKAL DU GØRE
Bearnaiseekstrakt
1. Pil og hak skalotteløg meget fint
2. Kog løg, stilke af estragon og hvidvinseddiken. Gem estragonbladene
3. Lad blandingen koge ind til 2 spsk. Si den. Hvis det koger for meget ind, spædes med lidt vand
1. Smelt smørret ved svag varme
2. Pisk æggeblommerne med bearnaiseekstrakt og salt i en gryde ved middelstærk varme. Pisk kraftigt til æggemassen er tyk og cremet
3. Hæld det smeltede smør i æggemassen først dråbevis og derefter i en tynd stråle under konstant piskning
4. Sovsen må ikke blive mere end ca. 70 C varm, da den skal skille (blive fnugget og ujævn)
5. Spæd evt. med lidt suppe eller stegesky hvis sovsen er for tyk
6. Smag til med citronsaft, salt, peber og frisk skyllet, hakket estragon
7. Sovsen skal serveres varm og frisklavet. Sovsen kan evt. holdes varm op til ca. 30 min. i et vandbad med ca. 75 grader varmt vand