DET BEHØVER DU
Kilde: Fra kogebogen: Stop spild af mad (Gyldendals forlag)
Rest: Kogt eller stegt fisk – rugbrød
300 g. kogt eller stegt fisk
3 spsk kapers
3 spsk finthakket løg
3. spsk fintrevet gulerod
Evt. finthakket dild
1½-2 spsk surmælksprodukt
Lidt citronsaft
En rest krydderurter
Salt og friskkværnet peber.
SÅDAN SKAL DU GØRE
1. Fjern evt. skindet fra laksen og smuldr fiskekødet let med fingrene. Hak og tilsæt kapers.
Tilsæt de øvrige ingredienser og bland det godt sammen. Smag til med citronsaft, en rest af krydderurter, salt og friskkværnet peber.
2. Rist brødet i ovnen eller på en brødrister og skær det ud.
3. Rens grøntsagerne og skær dem ud i passende stykker.
4. Anret fisken i en skål og grøntsager og rugbrød på et fad
Tip: Har man en rest af røget makrel eller sild kan fisken anrettes på samme måde, men vær da varsom med salt.
Tip: Fisken kan også spises på ristet brød som en bruchetta.
Andre gode reste retter: Billig og cremet grøntssagssuppe