Blæksprutter med løg og peberfrugt

KILDE: Lars Sonne-Hansen, Suhrs Husholdningsskole

DET BEHØVER DU

I Danmark har vi ikke tradition for selv at bruge de blæksprutter, som fiskerne ved Vestkysten lander som bifangst. Men fiskehandleren kan skaffe dem hjem, evt. blot de rensede frosne kroppe. De helt små blæksprutter, der ikke er længere end 5 cm, kan anvendes hele i retten mens de store skæres i strimler. Blæksprutter skal enten koges meget kort, som i denne ret, eller koge op til 1 time for at blive møre.

Forret
1/2 kg blæksprutter
2 løg i strimler
2 røde peberfrugter i strimler
2 fed knust hvidløg
2 spsk olivenolie
1/2 dl mild rød vineddike
1 tsk cayennepeber
1 bdt. persille
1 portion tomat-pebersauce

SÅDAN SKAL DU GØRE

Rens blæksprutterne og del kroppen og fangarmene i strimler.
Blancher dem i letsaltet vand 2-3 minutter. Mærk på dem, de skal let kunne trækkes i stykker. Koges de for længe, bliver de som viskelæder. Tag dem op og stil dem til side.
Svits løg og peberfrugter i olivenolie med hvidløg til løgene er klare. Tilsæt vineddike og kog den næsten helt væk. Vend blæksprutter, cayennepeber og hakket persille i .
Server straks med tomat-pebersauce og et godt brød til.

Suhrs Højskole

Suhrs er Danmarks eneste fagspecialiserede Højskole indenfor mad. Vi bygger videre på vores erfaringer og traditioner fra tiden som Suhrs Husholdningsskole, og udbyder nu både lange og korte højskolekurser, laver events, teambuilding og foredrag om mad og gastronomi m.m. Læs mere her. //Suhrs.dk